Cum sa instalati, sa folositi si sa intretineti hamac-ul dumneavoastra


Informatiile prezentate mai jos sunt valabile numai in cazul hamacelor realizate de noi.Siguranta pe primul loc!

Tocmai ati intrat in posesia unui hamac. Va rugam sa verificati daca ati primit si instructiunile de folosire pe e-mail sau odata cu hamacul in colet. 

Instructiunile de folosire vor fi individualizate pentru fiecare hamac in parte in functie de configuratia convenita. 

Prima regula: asigurati-va ca cele doua puncte de ancorare (copaci sau stalpi) sunt suficient de rezistenti pentru a sustine greutatea dumneavoastra. De asemenea trebuie verificate elementele de siguranta ale hamac-ului, adica cele doua inele daca sunt intacte. 

Ancorarea hamacului se face cu doua bucati de funie legate de elementele metalice de la capetele acestuia si prin infasurarea in jurul elementului de ancorare si innodarea acestuia de 2-3 ori. 

ATENTIE! Ancorarea trebuie privita cu seriozitate pentru a evita surprizele, nodurile trebuie facute cu grija iar prietenii rugati sa nu faca glume!


Locatia

Desi, in mod traditional, este plasat intre doi copaci mari, puteti de asemenea agata hamacul de doi stilpi bine infipti in pamant sau un suport special pentru hamace din lemn sau otel.

Inaltimea si distanta intre punctele de agatare

Cel mai usor mod de agatare este intr-un spatiu de cel putin 50 cm mai mare decat intinderea maxima a hamacului. Daca aveti la dispozitie un spatiu mai mic, incercati agatarea la o inaltime mai mare decat cea recomandata mai jos.

In mod uzual, hamacul se instaleaza la o inaltime de 1,5 - 1,8 m de sol. Puteti opta pentru o inaltime mai mare sau mai mica in functie de distanta dintre suporti si preferintele personale. Recomandarea noastra este ca diametrul copacilor sau stalpilor de sustinere sa fie de cel putin 10 - 15 cm. Evitati folosirea suportilor care sunt crapati, rupti sau prea moi pentru a sustine greutatea prevazuta plus 50 % rezerva.

ATENTIE! Evitati ancorarea la inaltimi ce tin corpul la o distanta mai mare de 50 cm de sol. 


Instalarea hamacului

Este recomandat ca la instalare sa verificati de mai multe ori daca legaturile sunt sigure. Evitati intinderea exagerata a hamacului care nu va face decat sa sporeasca greutatea suportata. La o instalare corecta, unghiul dintre corzile de legatura si sol ar trebui sa fie de 25 de grade atunci cind hamacul este in folosinta.

Exemple de noduri

Iata cateva din nodurile pe care le puteti utiliza:

   
      Folosirea in siguranta a hamac-ului

Inainte de fiecare utilizare, verificati cu atentie hamacul, franghiile de prindere si mai ales legaturile dintre funia de ancorare si elementele de sustinere. 

Procedati cu atentie atunci cand va urcati sau coborati din hamac deoarece se poate rasturna daca greutatea nu este centrata.

Leganati-va usor. Nu va trantiti in hamac. Un hamac nu este un leagan sau o trambulina. Leganarea excesiva si alte jocuri asemanatoare pot cauza caderi sau pot deteriora hamacul.

Copiii nu vor fi lasati nesupravegheati atunci cand se afla in hamac sau in jurul hamacului. Intotdeauna exista riscul de rasturnare sau strangulare intre multitudinea de snururi folosite in structura hamacului.

Greutatea maxima suportata este de comunicata individual, in functie de configuratia hamacului convenita cu fiecare client in parte.

ATENTIE! Leganatul in hamac nu este sport extrem !!!


Durata de viata a unui hamac

In conditii normale de utilizare, un hamac va rezista ani buni.

Ii puteti creste durata de viata punandu-l deoparte (atunci cand nu este folosit) intr-un loc uscat, ferit de caini, pisici si alte animale rozatoare care pot deteriora sfoara.

Hamac-ul va fi depozitat intotdeauna in locuri uscate, indiferent de tipul de snur folosit. 

Sfoara sintetica a hamacului se poate spala cu apa calduta si un pic de detergent sau sapun.

Nu folositi alte solutii de curatare sau inalbitori. Asigurati-va ca s-a uscat foarte bine inainte de depozitare.