Istoricul HAMAC-ului

HAMAC-ul a fost inventat, asa cum sustin cei care au studiat evolutia acestui obiect, de catre unul din celebrii studenti ai lui Socrate si anume Alcibiade, in jurul anului 450 i.c. Alcibiade, ca inventator al hamacului este doar un punct de reper in istoria acestui obiect, deoarece astazi nimeni nu indrazneste sa spuna cu exactitate cine a fost inventatorul HAMAC-ului.

In secolul al 15-lea, cand primii europeni au ajuns in America (Indiile de Vest sau Lumea Noua ) HAMAC-ul era omniprezent in viata triburilor de bastinasi. Acest pat mobil ii insotea peste tot pe acesti oameni. In el dormeau, in el faceau dragoste, in el isi cresteau copiii, in el mureau. 

Acest atasament al popoarelor din zona Amazonului si al Caraibelor fata de HAMAC este usor de inteles daca tinem cont de faptul ca intreaga lor viata era o lupta pentru supravietuire. Acest obiect ii proteja in mare parte de pericolele existente in jungla: serpii veninosi, pradatorii de toate felurile care erau permanent o amenintare pentru indieni, dar mai ales pentru copiii lor. Incercati sa va inchipuiti senzatia creata de un sarpe care se taraste peste corpul tau cand te odihnesti, dupa o zi de vanatoare prin jungla, pentru a procura hrana familiei tale!